Pavilionių Mabiltos statytų namų gyventojų prie BIG`o bendruomenė

Pavilionių Mabiltos statytų namų gyventojų prie BIG`o bendruomenė
Dabar yra 2009-12-21 07:10:35

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 307 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: Re: Šunų sikinimas nevietoje
StandartinėParašytas: 2009-09-16 20:04:13 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Namas: 83
Laiptinė: 1
Lee rašė:
turėjau omeny ne konkrečiai šių temų padalijimą (kas yra tikrai gerai), o aplamai, kai parašoma kiek stipriau, tuoj žinutės nebelieka, nors skiriu cenzūrinius žodžius nuo necenzūrinių, žodis "šūdas" kažkam atrodo nepriimtinas...nors temą pavadinti "...šikinimu..." visai nieko?

Na aš galiu tik pasikartoti: esu ištrinusi tik kelias žinutes ir tik dėl rimtų priežasčių - visa istorija yra Forumo taisyklių temoje.
Man šios temos pavadinimas taip pat nepriimtinas, bet taip ją pavadino temos autorius, siūlykime kitą, priimtinesnį pavadinimą ir bus pervadinta.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-16 20:56:15 
Atsijungęs
Patyres dalyvis

galina blanka bul bul rašė:
Nežinau, aš šuns neturiu, o mano katinas nesikandžioja. Ir nešika ant žolės. Bet piktintis vedamu šunimi ir moralizuot vidury kelio, kad skambinsit policijai ;]]....O grėsmė, jog įkąs vaikui nedidesnė nei jis bėgdamas palįs po mašina.

So relax yra ir didesnių problemų.

Gal ir ne didesnė, bet tokia grėsmė yra. Be to man šuns palindimas po mašina ir vaiko apkandžiojimas yra nesulyginami dalykai. Be to mano vaikas paniškai bijo, kai prie jo pribėga palaidas šuo... Pagalvokit ir apie tai, kad palaidas šuo gali ne tik apkandžioti bet ir išgąsdinti, ko pasekoje vaikas gali likti "mikčius" visam gyvenimui (kaip atsitiko vieniems mano pažįstamiems), pradėti siusioti į lovą ir pan.... Taip, gal ir yra didesnių problemų, bet manau vaiko saugumo užtikrinimas bet kuriai mamai irgi yra svarbus. Nesuprantu kam šitie ginčai, ir kodėl toks pasipriešinimas. Negi daug prašoma - nevedžioti palaidų šunų ir susirinkti kakučius.... Nieks nesako, kad jų nelaikyti, tiesiog laikytis elementarios tvarkos.
Dėl moralizavimo vidury kelio, manau šiais laikais visi per daug abejingi tam, kas vyksta aplinkui... Vaikai laipioja ant elektros skydinių, šunis vedžioja palaidus, šiukšles mėto kur papuola, spjaudo ant liftų ir kt. - ir daugumai dzin... Aš visada stengiuosi tokius sudrausminti. Tai jei koks šuo įkas kam nors, ar vaiką elektra nupurtys - manęs nors sąžinė negrauš, kad buvau abejinga...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-16 21:59:13 
Atsijungęs
Patyres dalyvis
Vartotojo avataras

.

Paskutinį kartą redagavo galina blanka bul bul 2009-09-17 09:51:58. Iš viso redaguota 1 kartą.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-17 09:00:33 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Namas: 105
Myliu aš šunis, pats vos ne visą gyvenimą laikau juos laikau, net ir čia Vilniuje neatsilaikiau pagundai įsigyti šunį. Tačiau man protu nesuvokiama kaip galima viešoje erdvėje laisvai vedžioti augintinį be jokio pavadėlio- man asmeniškai labai nejauku kai laisvas, didelis, ir kas svarbiausia man visai nepažystamas (iš kur aš galiu garantuoti kad jo taikūs tikslai) šuo šmirinėja man aplink kojas, o šeimininkas sau abejingai, net į kitą pusę nusisukęs eina už gero puskilometrio... Pažystu daug žmonių kurie paniškai bijo šunų, o šuo labai jaučia žmogaus baimę, tad kur garantija kad žmogus nepradės isteriškai elgtis taip išprovokuodamas net ramiausią šunį? Kol žmonės nesupras, kad gyvūnų laikymo taisyklėse ( http://www.vetmed.lt/veterinarijos-gydy ... nis-11.php ) punktai:
18. Viešosiose vietose šunys turi būti vedžiojami (vedami) su pavadėliu ir antsnukiu. Šunys neturi kelti grėsmės praeiviams, prie pašalinių žmonių pavadėlis turi būti sutrumpintas iki 1 m.
19. Gyvūnų savininkai privalo užtikrinti, kad gyvūnai viešose vietose nebūtų palaidi bei palikti be priežiūros.

nėra vien rašliava...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-17 09:40:04 
Atsijungęs
Patyres dalyvis
Vartotojo avataras

Namas: 93
demonas rašė:
Myliu aš šunis, pats vos ne visą gyvenimą laikau juos laikau, net ir čia Vilniuje neatsilaikiau pagundai įsigyti šunį. Tačiau man protu nesuvokiama kaip galima viešoje erdvėje laisvai vedžioti augintinį be jokio pavadėlio- man asmeniškai labai nejauku kai laisvas, didelis, ir kas svarbiausia man visai nepažystamas (iš kur aš galiu garantuoti kad jo taikūs tikslai) šuo šmirinėja man aplink kojas, o šeimininkas sau abejingai, net į kitą pusę nusisukęs eina už gero puskilometrio... Pažystu daug žmonių kurie paniškai bijo šunų, o šuo labai jaučia žmogaus baimę, tad kur garantija kad žmogus nepradės isteriškai elgtis taip išprovokuodamas net ramiausią šunį? Kol žmonės nesupras, kad gyvūnų laikymo taisyklėse ( http://www.vetmed.lt/veterinarijos-gydy ... nis-11.php ) punktai:
18. Viešosiose vietose šunys turi būti vedžiojami (vedami) su pavadėliu ir antsnukiu. Šunys neturi kelti grėsmės praeiviams, prie pašalinių žmonių pavadėlis turi būti sutrumpintas iki 1 m.
19. Gyvūnų savininkai privalo užtikrinti, kad gyvūnai viešose vietose nebūtų palaidi bei palikti be priežiūros.

nėra vien rašliava...

Labai pritariu demonui. Iš šiaip tai tuo viskas pasakyta. Pati turėjau pakankamai didelį šunį visą jo amželį, o prieš tai šunų paniškai bijodavau, maniškis nuo tų baimių išgydė :D Reikia laikytis viešai nustatytų taisyklių, ir niekas nieko nesmerks ir nekaltins. Taisykles nereikėtų vertinti kaip tam tikrų suvaržymų, priešingai, jos padeda visuomenei darniai sugyventi vieniems su kitais. Niekada nesuprasiu kai kurių žmonių nenumaldomo noro, kad aplinkui vyrautų chaosas ir anarchija. Vaikai, gyvenkime draugiškai :D

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-17 11:38:34 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Irgi sutinku su demono nuomone. ir apskritai bet kokias taisykles - KET ar gyvunu auginimo - reiketu vertinti ne kaip kazkokius suvarzymus, o kaip priemone, padedancia sugyventi skirtingai mastantiems ir skirtingus poreikius turintiems zmonems. Neturiu nieko pries jokius gyvunus ir ju seimininkus, bet jeigu kazkas labai pasitiki savo sunimi ir mano, jog gali ji vedziotis be antsnukio (o kartais ir be pavadelio) - nereiskia, kad taip pat komfortabiliai jauciasi kiti aplinkui esantys. Kur nors miske - prasom, bet miestas yra miestas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-17 13:46:26 
Atsijungęs
Senbuvis

Namas: 109
Laiptinė: 3
Sutinku ir as su tomis taisyklemis, arti svetimu zmoniu nevedu savo visai nemazo suns... Kadangi nevedu, tai nesupykite, bet antsnukio nededu, nes suo ir taip vos prakvepuoja... Manau tikrai kada nors busiu sustabdyta policijos, gausiu bauda, bet ir toliau nedesiu antsnukio ir arti zmoniu nevesiu... Zinau, kad mano suo gasdina zmones vien del savo islindusiu dantuku ir noro apuostyti, aplaizyti ir pns, bet tuo paciu tikrai zinau, kad daug zmoniu bijo svetimu sunu (su pagrindu), del to viesoje, ar kitoje vietoje, kur yra bent keli svetimi zmones, nepaleidziu :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-17 18:15:04 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Namas: 105
P.S. abejoju ar guglindamas radau naujausias taisykles, bet man atrodo kad yra išimtys vedžioti šunį be antsnukio, nes kai kurioms šunų rūšims tiesiog nėra galimybės jo uždėti dėl fizinių duomenų-todėl, Jille, manau galite nesibaiminti dėl baudų. Bet kokiu atveju, jei supras žmonės kad bent pavadėlis yra būtinas, ir tai bus didelis pasiekimas.

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-17 20:32:20 
Atsijungęs
Senbuvis

Pavadelis dideliems ir kai kuriems maziems sunims yra tiesiog butinas vien del to, kad absoliuciai nei vienas seimininkas negali prognozuoti jo elgesio... Kad ir koks jis geras bebutu, visko gali atsitikti ir kazin kas uzplauks...

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-24 12:00:44 
Atsijungęs
Patyres dalyvis
Vartotojo avataras

Namas: 103
Del bendros informacijos:
Vilniaus miesto savivaldybės taryba šiandien patvirtino naują rinkliavos už agresyvius šunis dydį: agresyvių veislių šunų šeimininkai vietoj anksčiau buvusių 10 nuo spalio mokės 50 Lt per mėnesį. Įmokos už neagresyvius šunis nesikeitė – liko 10 Lt/mėn.

Gyvūnų šeimininkai, pateikę veterinarijos gydytojo pažymą apie gyvūno sterilizaciją ar kastraciją, atleidžiami nuo rinkliavos tai sumai, kuri buvo sumokėta už sterilizavimą arba kastravimą, bet ne ilgiau kaip 12 mėnesių. Toks pakitimas patvirtintas siekiant išvengti piktnaudžiavimo atvejų – kai kurie gyventojai pristatydavo fiktyvias veterinarų pažymas su įrašytomis stambiomis pinigų sumomis, ir būdavo atleidžiami nuo šios rinkliavos kelerius metus.

Agresyvių šunų veislių sąrašas:

- Amerikiečių pitbulterjeras
- Bandogas (amerikiečių mastifas)
- Amerikiečių Stafordšyro terjeras
- Stafordšyro bulterjeras
- Amerikiečių buldogas
- Argentinos dogas
- Fila Brasileiro (Brazilų mastifas)
- Kangalas (Turkų aviganis)
- Kaukazo aviganis
- Pietų Rusijos aviganis

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-26 12:25:46 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Namas: 107
Laiptinė: 0
Įtariu, reikėtų keisti temos pavadinimą - "šikinimas" peraugo į platesnę temą.

http://www.enemyhead.com/

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-26 13:34:20 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Lee rašė:

Seniai jau reikėtų, labai jau nekorektiškas pavadinimas...
Pasiūlymai?

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-28 18:50:49 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Namas: 107
Laiptinė: 0
Anqeliukas rašė:
Lee rašė:

Seniai jau reikėtų, labai jau nekorektiškas pavadinimas...
Pasiūlymai?

Gal "augintiniai ir jų šeimininkai", "augintinių šeimininkams", t. t. ir pan.
:roll:

http://www.enemyhead.com/

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-28 19:18:51 
Atsijungęs
Senbuvis

Yra gyvuneliu myletojams... O cia apie problemas sprendziame, tai galbut "naminiai gyvunai ir problemos" :)

Į viršų
 Aprašymas  

StandartinėParašytas: 2009-09-28 20:10:54 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Gal kažkas panašaus į "Naminių gyvūnų šeimininkai ir problemos"?
Kažkaip man neskamba, bet geriau nesugalvoju...
Gal dar kas mintį mestels?

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  
Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 307 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į: