Sveiki, matau, kad nemažai mūsų kvartalo gyventojų turi ir myli gyvūnus, todėl įdedu nuorodą į internetinį puslapį:
http://www.pifas.lt/
Pasakysiu, kodėl aš nutariau kiek galiu prisidėti prie Pifas.lt komandos. Nuo praeitų metų birželio pradžios iki šių metų vasario 13 d. sunkiai inkstų nepakankamumu sirgo mano ankstesnis Siamo katinas.
Visą tą laiką devynis mėnesius traukiau jį iš mirties nagų, iki sausio mėnesio prasilaikėme palyginus šauniai (turint omenyje kad inkstai dirbo ne daugiau 5% pajėgumu), vėliau staigus pablogėjimas ir pabaiga...

Nuo pat pradžių žinojau, kad jis niekada nepasveiks, bet pasirinkau kelią gelbėti jį kiek tik pajėgsiu. 9 mėnesius beveik apsigyvenome gydykloje, ten praleisdavau beveik kasdien po kelias valandas. Labai daug pamačiau per tą laiką. Mačiau, kaip šeimininkai elgiasi su savo gyvūnais. Mačiau, kaip vienas 8 metų sveikas didelis šuo buvo atvestas migdymui - pasak šeimininko, senas, šeriasi, atsibodo. Mačiau, kaip bulvių maiše atnešė migdyti katiną, kuris tik šlubčiojo - ir tai jo šeimininkams pasirodė pateisinamą priežastis jo atsikratyti. Mačiau, kaip pagyvenusi inteligentiška pora atnešė savo gražią ir sveiką katytę migdyti - ir nesutiko, ir aprėkė gydytojus, kurie prašė to nedaryti ir siūlė patys surasti jai naujus šeimininkus. Dar mačiau begalę atvejų, kai sužinoję kad jų gyvūnas serga ir jį įmanoma pagydyti, tik tai kainuos kažkokią sumą pinigų - ir tada gyvūnai budavo pasmerkti užmigdymui, nes dažnas nenorėdavo vargti ir leisti pinigų jų žodžiais vejais. O aš tuo tarpu buvau pagatava pati po žemėmis palisti, kad tik mano brangiausiam miau pagerėtų...
Ir taik tik mažytė dalis tų baisybių, kokios kasdien atsitinka buvusiems mylimiems ir po to staiga nereikalingiems tapusiems gyvūnams. Todėl ir nutariau kuo galiu prisidėti prie Pifo.lt veiklos. Pagalba reikalinga visada ir labai įvairi: vieni kuria projektus ir koordinuoja darbą, antri, tiesiogine to žodžio prasme, ištiesia ranką į bėdą patekusiam gyvūnui, suteikia pirmąją pagalbą ir suranda jam namus, treti prisideda prie internetinio puslapio tvarkymo. Taip pat kiekvienas mūsų gali skirti 2% nuo savo pajamų mokesčio, visiškai nieko dėl to neprarasdami. Daugiau informacijos rasite Pifo.lt internetiniame puslapyje.
Idėja padėti beglobiams gyvūnams gimė prieš dvejus metus ir buvo pakrikštyta Pifo vardu. Kad ji gyvuotų iki šių dienų, reikėjo paaukoti asmeninį gyvenimą, atsisakyti daugelio gyvenimo džiaugsmų ir malonumų, pamiršti, kas yra atostogos ir laisvalaikis, nes į mūsų duris nepaliaujamai stukseno nelaimingų gyvūnų širdelės. Juk negalėjome nusigręžti ir palikti visko likimo valiai, todėl buvo išgelbėta šimtai gyvybių ir surasti namai šimtams gyvūnų. Daugelio jų istorijas rasite Pifas.lt gelbėjimo dienoraščiuose.
Gelbėjimas – sunkus darbas, jam reikia atiduoti daug jėgų. Gyvūnams pagalba reikalinga kasdien, jie negali laukti, kol bus parengti ateities projektai ar gauta finansinė parama, jie negali laukti, kol sugalvosime lengvesnį kelią padėti. Visų mūsų pagalba reikalinga būtent šią minutę. Toks darbas suteikia palaimą – prieš užmerkdamas akis žinai, kiek daug šiandien nuveikei ir kiek daug gali padaryti rytoj.
Tai tiek norėjau pasakyti. Tikiu, kad tarp mūsų atsiras žmonių, norinčių padėti mūsų mažiesiems broliams. Jei kam kiltų kokių idėjų, minčių, pasiūlymų - rašykite arba tiesiai Pifui.lt, arba kreipkitės į mane - mano numerį tikriausiai visi jau žino, bet pakartosiu dar kartą: Anželika, 8-670 27090.