Pavilionių Mabiltos statytų namų gyventojų prie BIG`o bendruomenė

Pavilionių Mabiltos statytų namų gyventojų prie BIG`o bendruomenė
Dabar yra 2008-11-21 19:22:59

Visos datos yra UTC + 3 valandos

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 23 pranešimai(ų) ]  Eiti į 1, 2  Kitas
Autorius Žinutė
 Pranešimo tema: VŠĮ Pifas.lt - kiekvienas iš mūsų gali jiems padėti...
StandartinėParašytas: 2008-04-28 18:30:27 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Sveiki, matau, kad nemažai mūsų kvartalo gyventojų turi ir myli gyvūnus, todėl įdedu nuorodą į internetinį puslapį:
http://www.pifas.lt/
Pasakysiu, kodėl aš nutariau kiek galiu prisidėti prie Pifas.lt komandos. Nuo praeitų metų birželio pradžios iki šių metų vasario 13 d. sunkiai inkstų nepakankamumu sirgo mano ankstesnis Siamo katinas.

Paveikslėlis

Visą tą laiką devynis mėnesius traukiau jį iš mirties nagų, iki sausio mėnesio prasilaikėme palyginus šauniai (turint omenyje kad inkstai dirbo ne daugiau 5% pajėgumu), vėliau staigus pablogėjimas ir pabaiga... :roze: Nuo pat pradžių žinojau, kad jis niekada nepasveiks, bet pasirinkau kelią gelbėti jį kiek tik pajėgsiu. 9 mėnesius beveik apsigyvenome gydykloje, ten praleisdavau beveik kasdien po kelias valandas. Labai daug pamačiau per tą laiką. Mačiau, kaip šeimininkai elgiasi su savo gyvūnais. Mačiau, kaip vienas 8 metų sveikas didelis šuo buvo atvestas migdymui - pasak šeimininko, senas, šeriasi, atsibodo. Mačiau, kaip bulvių maiše atnešė migdyti katiną, kuris tik šlubčiojo - ir tai jo šeimininkams pasirodė pateisinamą priežastis jo atsikratyti. Mačiau, kaip pagyvenusi inteligentiška pora atnešė savo gražią ir sveiką katytę migdyti - ir nesutiko, ir aprėkė gydytojus, kurie prašė to nedaryti ir siūlė patys surasti jai naujus šeimininkus. Dar mačiau begalę atvejų, kai sužinoję kad jų gyvūnas serga ir jį įmanoma pagydyti, tik tai kainuos kažkokią sumą pinigų - ir tada gyvūnai budavo pasmerkti užmigdymui, nes dažnas nenorėdavo vargti ir leisti pinigų jų žodžiais vejais. O aš tuo tarpu buvau pagatava pati po žemėmis palisti, kad tik mano brangiausiam miau pagerėtų...
Ir taik tik mažytė dalis tų baisybių, kokios kasdien atsitinka buvusiems mylimiems ir po to staiga nereikalingiems tapusiems gyvūnams. Todėl ir nutariau kuo galiu prisidėti prie Pifo.lt veiklos. Pagalba reikalinga visada ir labai įvairi: vieni kuria projektus ir koordinuoja darbą, antri, tiesiogine to žodžio prasme, ištiesia ranką į bėdą patekusiam gyvūnui, suteikia pirmąją pagalbą ir suranda jam namus, treti prisideda prie internetinio puslapio tvarkymo. Taip pat kiekvienas mūsų gali skirti 2% nuo savo pajamų mokesčio, visiškai nieko dėl to neprarasdami. Daugiau informacijos rasite Pifo.lt internetiniame puslapyje.

Idėja padėti beglobiams gyvūnams gimė prieš dvejus metus ir buvo pakrikštyta Pifo vardu. Kad ji gyvuotų iki šių dienų, reikėjo paaukoti asmeninį gyvenimą, atsisakyti daugelio gyvenimo džiaugsmų ir malonumų, pamiršti, kas yra atostogos ir laisvalaikis, nes į mūsų duris nepaliaujamai stukseno nelaimingų gyvūnų širdelės. Juk negalėjome nusigręžti ir palikti visko likimo valiai, todėl buvo išgelbėta šimtai gyvybių ir surasti namai šimtams gyvūnų. Daugelio jų istorijas rasite Pifas.lt gelbėjimo dienoraščiuose.

Gelbėjimas – sunkus darbas, jam reikia atiduoti daug jėgų. Gyvūnams pagalba reikalinga kasdien, jie negali laukti, kol bus parengti ateities projektai ar gauta finansinė parama, jie negali laukti, kol sugalvosime lengvesnį kelią padėti. Visų mūsų pagalba reikalinga būtent šią minutę. Toks darbas suteikia palaimą – prieš užmerkdamas akis žinai, kiek daug šiandien nuveikei ir kiek daug gali padaryti rytoj.

Tai tiek norėjau pasakyti. Tikiu, kad tarp mūsų atsiras žmonių, norinčių padėti mūsų mažiesiems broliams. Jei kam kiltų kokių idėjų, minčių, pasiūlymų - rašykite arba tiesiai Pifui.lt, arba kreipkitės į mane - mano numerį tikriausiai visi jau žino, bet pakartosiu dar kartą: Anželika, 8-670 27090.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-28 22:28:47 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Anqeliukas paprasytas iskeliu sia tema kuriam laikui, kaip svarbia, kad nenugrimztu apacion ir neuzsimirstu

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-29 16:12:28 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Angeliuk, tu tikriausiai esi aktyvi Pifo savanorė?
Mano sesuo irgi savanoriauja Pife. Dažnai pasikalbam apie klubo džiaugsmus ir rūpesčius.
Gerbiu visus tuos žmones, kurie turi užsidegimo globoti šalia mūsų gyvenančius gyvūnus ir jiems yra ne vis vien. :wink:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-29 16:37:55 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Kaimynė rašė:
Mano sesuo irgi savanoriauja Pife. Dažnai pasikalbam apie klubo džiaugsmus ir rūpesčius.
Gerbiu visus tuos žmones, kurie turi užsidegimo globoti šalia mūsų gyvenančius gyvūnus ir jiems yra ne vis vien. :wink:

Su Pifu.lt esu nelabai seniai, stengiuosi padėti kada galiu, nors laiko dirbant per du darbus ne visada lieka tiek kiek norėčiau. O koks vardas tavo sesers, gal pažįstu?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-29 19:56:00 
Atsijungęs
Patyres dalyvis
Vartotojo avataras

Angeliuk, kaip as Jus suprantu! :?
Ir del Jusu rupescio savo geriausiu draugu, ir del pasibaisejimo zmonemis - su tokiais susiduriu kiekviename zingsnyje...
Turejau taksa epileptika, dar ir ne labai draugiska (geras buvo tik man vienai), tai jis pas mus sugebejo isgyventi net 16 metu, kuomet visi stebejosi, kodel mes jo neatsikratom - juk vienos problemos :shock:
O kita suni isigijome (dar esant gyvam taksiukui), ateme ji is zmoniu, vedusiu migdyti - bokseriukei buvo tik 6 menesiai, zmones sake, kad negali jos islaikyti, daug suvalgo, kad nepaklusni, sisioja kur papuole... Parsivede namo apziurejome - visa sumushta, drebanti, nuo kiekvieno staigaus rankos ar kojos judesio krupciojanti... Tai kaip ji nemysh kur papuola! Dabar ji jau beveik senute, niekada nieko nera nuskriaudusi, niekada namuose nieko blogo nepridirbo - protingesnio ir geresnio draugo turbut nerasciau :)
Ir sheshkas pas mus atsirado isgelbetas nuo idiotu seimyneles - norejo uzmigdyti, nes atseit vaikas alergiskas, o realiai sheshkas buvo visiskai nejutes zmogaus ranku, augintas kaip kokia gyvate ar zuvis... pas mus jis ismoko siek tiek draugiskiau elgtis, nebesikandzioti iki kaulo :shock: ir net buciuotis po ilgo nesimatymo :D
Taigi, padedu kaip moku... Pameginsiu ir Pife pasiziureti, gal retkarciais pabusiu naudinga :oops:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-29 20:21:53 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Ziwile rašė:
Angeliuk, kaip as Jus suprantu! :?
Ir del Jusu rupescio savo geriausiu draugu, ir del pasibaisejimo zmonemis - su tokiais susiduriu kiekviename zingsnyje...
Turejau taksa epileptika, dar ir ne labai draugiska (geras buvo tik man vienai), tai jis pas mus sugebejo isgyventi net 16 metu, kuomet visi stebejosi, kodel mes jo neatsikratom - juk vienos problemos :shock:
O kita suni isigijome (dar esant gyvam taksiukui), ateme ji is zmoniu, vedusiu migdyti - bokseriukei buvo tik 6 menesiai, zmones sake, kad negali jos islaikyti, daug suvalgo, kad nepaklusni, sisioja kur papuole... Parsivede namo apziurejome - visa sumushta, drebanti, nuo kiekvieno staigaus rankos ar kojos judesio krupciojanti... Tai kaip ji nemysh kur papuola! Dabar ji jau beveik senute, niekada nieko nera nuskriaudusi, niekada namuose nieko blogo nepridirbo - protingesnio ir geresnio draugo turbut nerasciau :)
Ir sheshkas pas mus atsirado isgelbetas nuo idiotu seimyneles - norejo uzmigdyti, nes atseit vaikas alergiskas, o realiai sheshkas buvo visiskai nejutes zmogaus ranku, augintas kaip kokia gyvate ar zuvis... pas mus jis ismoko siek tiek draugiskiau elgtis, nebesikandzioti iki kaulo :shock: ir net buciuotis po ilgo nesimatymo :D
Taigi, padedu kaip moku... Pameginsiu ir Pife pasiziureti, gal retkarciais pabusiu naudinga :oops:

Kaip smagu žinoti, kad vis tik yra gerų žmonių pasaulyje :laimingas: :labas: Žmonės labai jau greiti pasmerkti, nuteisti, nusimesti nuo savęs atsakomybę - žinau, man nė vienas pirštu apie smilkinį sukiojo ir aiškino kad aš kvaila kad šitokius pinigus kišu į katiną, atseit veltui gaišinu laiką, taigi čia katinas, ne žmogus, aiškino net apsiputoję :apakes: Kai kurie net įrodinėjo kad aš jį kankinu, o ne padedu jam. Bet nė vienas nematė kaip jis grūmėsi iki paskutinio savo atodūsio, kovojo už savo gyvybę, neprarado vilties :roze:
Niekada nesuprasiu šitaip besielgiančių žmonių, na atsitiko tau kažkas, nebegali laikyti gyvūno - surask jam naujus namus. Nesuprantu, kokia logika tokie žmonės vadovaujasi - ar Dievais save skaito, kas davė teisę atimti kitam gyvybę :apakes:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-04-30 14:32:15 
Atsijungęs
Dalyvis

šiemet pervedžiau Pifui 2 proc. na, bent jau tiek prisidėsiu prie geros idėjos.
mano tėvų katiną kažkas sužalojo, nuvažiavę pas veterinarą rado gal keturis katinus - visi buvo atnešti užmigdyti, bet veterinarui nekilo ranka to daryti, todėl priglaudė juos pas save. gerbiu tokius žmones.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-06 12:29:15 
Atsijungęs
Dalyvis
Vartotojo avataras

Anqeliukas rašė:
Kaimynė rašė:

Su Pifu.lt esu nelabai seniai, stengiuosi padėti kada galiu, nors laiko dirbant per du darbus ne visada lieka tiek kiek norėčiau. O koks vardas tavo sesers, gal pažįstu?

Mano sesuo vardu Inga. :wink:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-08 16:45:49 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

http://www.pifas.lt/index.php?ELEMENT_ID=2333

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-14 20:59:51 
Atsijungęs
Dalyvis

o kokiu budu jus prisidedate? as masciau gal paimti is ten suniuka, kol galiausiai apsilankiau musu kaimynysteje globos namuose ir pasiemiau is ten. bet butu nesunku prisideti ir prie Pifo, nors kolkas priglausti beglobiu daugiau nesinoretu, kad ir kaip ju gaila.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-14 21:19:23 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Labash rašė:
o kokiu budu jus prisidedate? as masciau gal paimti is ten suniuka, kol galiausiai apsilankiau musu kaimynysteje globos namuose ir pasiemiau is ten. bet butu nesunku prisideti ir prie Pifo, nors kolkas priglausti beglobiu daugiau nesinoretu, kad ir kaip ju gaila.

Dažnai reikia gyvūną :cat: :suo: paimti iš žmonių ir nuvežti :car: pas laikinus globėjus, į gydyklas - kai galiu tą ir darau. Būti laikina globėja, kol gyvūnui bus rasti nauji šeimininkai, negaliu - nes turiu namie augintinį :cat: , todėl stengiuosi padėti bent tokiu būdu. Užpildžiau prašymą pervesti 2% pajamų mokesčio Pifui.lt, bandysiu prašyti paramos :money: iš AVON`o ir ERGO.

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-14 21:44:48 
Atsijungęs
Dalyvis

manau ir as tiek galiu :)
reikia prisiregistruoti ar kitu budu vyksta stojimas i sia bendruomene?

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-14 21:57:04 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

Labash rašė:
manau ir as tiek galiu :)
reikia prisiregistruoti ar kitu budu vyksta stojimas i sia bendruomene?

Rašyk laiškutį :mail: el. paštu: savanoriai@pifas.lt
Labai džiugu, kad atsiranda galinčių ir svarbiausia norinčių padėti. Iš tikrųjų kiekvienas mūsų turi begalę savų rūpesčių, bet jei bent mažytę dalelę savo laiko skirtų pagalbai, po lašelį po lašelį ir žiūrėk, didelis darbas jau ir padarytas :hug:

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-15 10:34:10 
Atsijungęs
Dalyvis

na va, parasiau jiems laiskeli. ziuresiu, kaip bus toliau. norisi nors truputeli padeti :)

Į viršų
 Aprašymas  

Pranešimo tema:
StandartinėParašytas: 2008-05-20 21:06:32 
Atsijungęs
Senbuvis
Vartotojo avataras

http://www.pifas.lt/index.php?ELEMENT_ID=2600

:liudnas: :liudnas: :liudnas:

Į viršų
 Aprašymas  

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal